Agentura Koniklec si pro vás v dubnu připravila hned tři nové články.

Pokud chcete vědět jak na úspory energií i financí v domácnosti, začtěte se níže. Jedná se o ukázky z článků. Celý článek najdete v níže uvedených odkazech.

  • Úspora energií v domácnostech

Naše domácnosti spotřebovávají poměrně velké množství energie – ať už se jedná o energii elektrickou, plyn nebo teplo.

Z celkové spotřeby energie připadá přibližně polovina na vytápění, a o tu druhou polovinu se dělí ohřev teplé vody a zbývající domácí spotřebiče.

Prudký nárůst cen všech energií v posledních měsících tak nutí každou rozumně uvažující domácnost zamyslet se nad možnými úsporami – a to jak režimovými tak i technickými. Řada potenciálních investic do úspor začala dávat s drahými energiemi větší smysl a jejich návratnost se výrazně zkrátila.

Celý článek najdete zde.

  • Voda v domácnosti a její úspory

Průměrný obyvatel hlavního města spotřebuje každý den 111 litrů pitné vody. Je to moc nebo málo? Ještě v roce 1990 to bylo více než 200 litrů na osobu a den. Na druhou stranu se cena pitné vody navýšila o významnou částku – z necelé jedné koruny za krychlový metr na nynějších více než 120 korun. Hovoříme samozřejmě jen o vodě studené – u spotřebovávané teplé vody přibývá k této částce ještě další nemalá suma na ohřev.

Naše účty za vodu tedy setrvale rostou, a proto se vyplatí minimálně se zamyslet nad možnostmi úspory vody v každé domácnosti.

Celý článek najdete zde.

  • Domácí hospodaření s odpady

Odpady produkuje člověk při své činnosti odjakživa. I když se jejich složení postupně změnilo, odpady jako takové zde jsou a měli bychom si jejich existenci uvědomovat nejen v okamžiku, kdy nevyvezené popelnice před domem „přetékají“.

Složení odpadů, které produkují domácnosti, je velmi různorodé. S většinou současných odpadů si příroda neporadí. Z toho plyne odpovědnost každého z nás za odpady, které jsme vytvořili.

Celý článek najdete zde.