Agentura Koniklec vydala v nedávné době velmi zajímavé články.

Pojďte si je s námi přečíst.

  • Nové energetické štítky byly schváleny Nařízením Evropské komise v přenesené pravomoci č. 2019/2017. Platné jsou od března 2021. Co tato změna přináší? To se dočtete zde.

 

  • Databáze výrobků EPREL je zatím poměrně neznámou službou, která umožňuje spotřebitelům lépe se orientovat v nabídce zboží dlouhodobé spotřeby produktů. Obsahuje informace o výrobcích, které jsou opatřovány energetickými štítky. Slouží k zejména porovnání energetické účinnosti těchto výrobků. Více se dočtete zde.

 

  • Účet za elektřinu může řadě lidí připadat zbytečně složitý a místy nesrozumitelný – faktura obsahuje velké množství různých položek. Mnoho spotřebitelů si se tak často omezí na částku přeplatku či nedoplatku a více se o účet nezajímá. Alespoň základní orientace každého spotřebitele v účtu za elektřinu je přitom jedním ze základních předpokladů pro zamyšlení se nad tím, zda je možné ušetřit a naprosto nezbytně jí potřebuje každý, kdo se zamýšlí nad změnou dodavatele elektřiny. Pokud se chcete ve svém účtu za elektřinu lépe orientovat, přečtěte si celý článek zde.

 

  • Dalším vyúčtováním, ve kterém byste se měli zorientovat, je účet za vodu. Jak na to? Čtěte zde.

 

  • Lednice slouží k uchování potravin, které následně konzumujeme. Nesprávný způsob ukládání potravin pak může mít v lepším případě za důsledek finanční ztrátu v podobě vyhozených zkažených potravin, v horším případě i zdravotní důsledky. Jak tedy ledničku provozovat? A jak v ní a nejen v ní ukládat potraviny? To se dozvíte zde.