Komunitní zahrada Vidimova otevřela ve čtvrtek 4. října své brány a branky, aby společně s návštěvníky, nejen z blízkého okolí, slavnostně zakončila zahradnickou sezónu a rozloučila se s létem.


Na akci dorazilo zhruba 200 návštěvníků. Nejčastěji se jednalo o rodiny s dětmi, protože komunitní zahrada nabízí bezpečný a příjemný prostor právě pro dětské hrátky. Nechyběla místní komunita zahradníků, kteří v zahradě aktivně celoročně pěstují, tým Kokozy včetně pracovníků se zkušeností s duševním onemocněním z integrační dílny Kokozy a spoustu dalších partnerů z řad jiných organizací i firem.

Součástí programu byla i ukázka a poradenství na téma fermentování od projektu Fermentujeme, kompostovací poradna s názornou ukázkou vermikompostování od kompostovací konzultantky z týmu Kokozy, poradenství o pěstování a dařiště semínek ve spolupráci s Iniciativou Semínkovna a knihkupectví Findeebooks přivezlo své tvořivé knihy pro děti.

V rámci propagace akce jsme vyzývali, aby si lidé přinesli své nádobí v duchu myšlenky „zerowaste“, abychom předcházeli vzniku odpadu. Současně jsme informovali o možnosti využívání komunitního kompostéru pro organické zbytky pro lidi žijící v okolí.

Fotografie z akce najdete v galerii na našem Facebooku pod tímto odkazem: http://bit.ly/Fotky_Slavnost_2018